DEN ZVÍŘAT na zahradě přírodovědné stanice

SVČ KORUNKA, přírodověda, pořádalo ke Dni zvířat enviromentální nauku o zvířatech. V úvodu jsme skládaly kvíz, ve kterém jsme se musely orientovat na podložce a vystihnout správný tvar – Zvířátka zoologické zahrady. Následně jsme navštívili stanoviště s včelím úlem a zahrály si na včelky. Dozvěděly jsme se, že včelky sbírají sladký nektar a teprve potom z něj vyrábějí med. Zkusily jsme si, jak se včelky systémově pohybují a zkusili si včelí kostým.

Na zahradě byl pán, který se léta věnuje sokolnictví. Na přírodních bidýlkách na nás čekala sova, poštolka, krkavec, jestřáb a orel. Krásné ptáky jsme si mohli prohlédnout z bezpečné vzdálenosti a taky jsme vzpomínali, ve které pohádce si takoví ptáci zahráli — Sedm krkavců, Rozárka z Popelky, krkavec Rumburak… 😊. Z bezprostřední blízkosti jsme si mohli prohlédnout Orlici Viktorku. Byla nádherná.

Na dalším stanovišti jsme se seznámili s lesními zvířátky, kunou, vydrou, liškou, taky jsme si mohli osahat jejich srsti. Prohlídli jsme si paroží vysoké zvěře z lesa, mohli potěžkat a zjistit materiál. Byly to prostě kosti.

Následně nás čekal veselý papoušek ARA ARARAUNA. Krásný barevný papoušek dělal přemety a představil nám rozpětí svých křídel. Seznámili jsme se, jak se o papouška starat a odkud pochází.

Na prostranství za budovou jsme pak sešli s policisty, kteří nám předvedli cvičené psi. Jeden nám předvedl chůzi u nohy, další honil zloděje, další čmuchal neznámého vetřelce. Pejsci byli moc moc poslušní a tak jsme jim zatleskali a vydali se zpět do MŠ na oběd.

A ano, ještě jsme zjistili, že v budově se můžete ozdobit malováním na obličej. A to si některé holčičky rozhodně nenechali ujít.

Užili jsme si krásný den plný společných zážitků 😊