Kroužek keramiky – 1.lekce

Po prázdninách jsme se velmi těšili na další tvoření s hlínou. Paní keramička vždycky vymyslí poutavé věci v souvislosti s ročním obdobím a tradicemi. Tentokrát to byl JEŽEK.

Našim úkolem bylo vyválet placku a za pomocí šablony vyřezat z hlíny tvar ježečka. Následně jsme zahlazovali ostré hrany tvaru mokrou houbičkou. Posléze jsme tužkou značili obličej a rozdělili figuru ježka na dvě části… na tu obličejovou a na tu ježatou. Na řadu přišly bodlinky a naše zručnost ve vytváření dlouhého tenkého válečku, který jsme pak trhali a umisťovali ježkovi na kabátek :-). Protože ježek se toulá podzimní přírodou a shání ještě něco dobrého a vydatného na zub, než se zahrabe do listí, i my jsme mu vykrajovali z hlíny lístečky a lepily na kabátek.

Pak přišlo na řadu glazurování. Někdy je dřina rozlišit tyhle barvy, protože mají úplně jiné odstíny, když s nimi malujeme, než, když se upečou v troubě :-). Ale výsledná práce má obrovský efekt a můžeme svým dílem potěšit kteréhokoli rodinného příslušníka, kterého máme rádi.

Tak ahoj, keramiko, přijdeme zase v říjnu :-). Těšíme se!