Plaváčci – Plavecký kurz Crabík

Milujeme vodu a dovádění v ní! Jsme odvážní a pomaloučku se z nás stávají plavci, Plaváčci. Plaváček z pohádky připlul ke svým rodičům v košíku a už navždy se nebál vody, ani ničeho jiného. I my se stáváme s pohybem odvážnějšími, fyzicky zdatnějšími a spokojenějšími.

Každé pondělí po deváté odjíždíme mikrobusem směrem Vřesina na bazén Crabík. Musíme zdolat pásaní v autobuse a vysoké schody u Crabíka, ale těšení nám pomáhá tyto překážky úspěšně zdolat. A pak už čepice s brýlemi na hlavu, zabalit se do ručníku, plavky do ruky a hurá do sprchy. Potom oblékneme plavky a čekáme na rozcvičku.

Rozcvička obsahuje protahování svalů a nácvik plaveckých pohybů. A pak už hurá do vody. V 1. lekci jsme se rozdělili do dvou skupin – začátečníci a pokročilí. Pokročilí už od začátku měli trošku odvážnější činnosti, ale začátečníci se nenechají zahanbit a jsou jim v patách 🙂

Učíme se nebát vody, políváme si vodou obličej, potápíme obličej, foukáme bublinky do vody, potápíme se celí. Když plaveme, máme kolem pasu pásek, který nás nese a zajišťuje naši bezpečnost. V pokročilých, kdo zvládne danou techniku, už plave bez pásku. Také jsme splývali s destičkou, hráli si na koníka, vozili na podložkách, lezli jsme po krách, skákali do rybníku, převáželi kraby na druhou stranu bazénu a lepily je na okno, lovili různé předměty… všechno je moc fajn, jsme šikovní a daří se nám.

Tak ahoj, zase na dalších lekcích plavání 🙂