Školní výlet na Zámek Kunín

Konec školního roku bývá završen vždy školním výletem. Nebylo tomu, ani u nás, ve třídě Kuřátek, jinak. Jeli jsme na výlet za pohádkami do zámku v Kuníně.

Prohlídli jsme si zámecké komnaty, ve kterých na nás dýchla atmosféra doby princezen a princů. Průvodce poutavým a srozumitelným výkladem přiblížil život v době dávno minulé.

Shlédli jsme i výstavu divadelních kostýmů. Na vlastní kůži jsme okusili, jak se kostýmy používají a měli jsme ojedinělou šanci si si zahrát úryvek z pohádky v pravých divadelních kostýmech, na chvilku jsme se proměnili v pohádkové bytosti.

Měli jsme možnost nahlédnout mezi divadelní kulisy a mezi loutky různých typů a velikostí. Uviděli jsme rozdíly mezi loutkami, mezi marionetou a maňáskem, jak se vodí, z čeho se vyrábějí. Nepřišli jsme o divadelní kouzla a čarování.

Ve velkém sále jsme pak shlédli pohádku, kterou nám zahrálo divadlo Mrak. Byla veselá a poučná :-). Na závěr jsme si smlsli dozlatova opečený špekáček s chlebem a s kečupem. A pak už hups na autobus a zpátky do školičky.